Mbappé-penalty laat PSG winnen van Angers

Paris Saint-Germain moest vertrouwen op een 87e minuut penalty van Kylian Mbappe in voetbalshirts om Angers met 2-1 te verslaan in het Parc des Princes op vrijdagavond.

Paris Saint-Germain was zonder spelers als Lionel Messi, Neymar, Angel Di Maria en Marquinhos in het Paris Saint Germain shirts tegen Angers SCO en dat bleek uit hun matte vertoning toen de Franse giganten tot dusver een overwinning op een van de verrassingspakketten van de Ligue 1 schraapten.

PSG moest van achteren komen, met Danilo Pereira die halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker kopte nadat Angelo Fulgini de uitploeg de leiding had gegeven in het Parc des Princes. De strafschop werd toegekend nadat VAR-officials de scheidsrechter op het veld de opdracht hadden gegeven om de handbal van Pierrick Capelle vanaf een kopbal van Mauro Icardi te beoordelen. Eindelijk maakte Mbappé tegen het einde de klus voor Pochettino's kant af om de comeback te bezegelen. Drie minuten na de initiële VAR-check nam Mbappé de penalty en schoot deze in de rechterbenedenhoek. Het publiek in voetbalshirts juichte opgewonden.

Overwinning zorgt ervoor dat PSG negen punten voorsprong heeft op de top van Ligue 1 en opeenvolgende nederlagen voorkomt nadat hun 100% start voor de internationale pauze door Rennes was beëindigd. De spelers van PSG in Paris Saint Germain shirts lieten het lijken alsof ze nauwelijks een coherente selectie konden opstellen met 90 extra moeizame minuten waar ze niet echt veel meer dan een punt verdienden en Angers kon zich daar zelfs bedroefd over voelen, gezien hun beheersing van Les Parisiens in de eerste helft . Terwijl Angers waarschijnlijk de resultaten van dit weekend zal controleren om te zien of ze hun plaats in de top 4 kunnen behouden.