Liverpool verslaat Atlético met 2-0 en blijft perfect in Champions League

Liverpool handhaafde hun perfecte start van de Champions League met een 2-0 overwinning op Atletico Madrid op Anfield op woensdagavond om een ​​plek bij de laatste 16 veilig te stellen.

Precisiepassen van Alexander-Arnold in voetbalshirts in het hart van de doelmond, waardoor Diogo Jota en Sadio Mané in de eerste 21 minuten eenvoudig doelpunten maakten. Jota in Liverpool shirts zag vroeg in de tweede helft een derde doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Luis Suarez dacht dat hij scoorde bij zijn terugkeer op Anfield, maar zijn doelpunt werd ook afgekeurd wegens buitenspel.

De kansen van Atlético Madrid om een ​​comeback te maken namen een tegenslag in negen minuten van de pauze toen Felipe een rechtstreeks rood kreeg voor het tactisch bevuilen van Mané. De spelers van Diego Simeone's Atleti in voetbalshirts probeerden terug in het spel te komen, maar waren gefrustreerd omdat Liverpool het balbezit domineerde en het resultaat zag om alle drie de punten te pakken.

En vier opeenvolgende overwinningen om te vernietigen wat op papier een moeilijke groep naast Porto en AC Milan leek, heeft een waarschuwing gestuurd dat de winnaars van 2019 terug zijn bij de kanshebbers om de Champions League te winnen. Liverpool is dit seizoen nu in 16 wedstrijden ongeslagen en alleen Europees kampioen Chelsea heeft Liverpool gestopt met het maken van minstens twee doelpunten.

Na de wedstrijd zei Liverpool-manager Jurgen Klopp tegen BT Sport: "Spelers in Liverpool shirts  scoorden de doelpunten op de juiste momenten. Ze waren veel meer op de voorgrond met hoe ze begonnen dan de thuiswedstrijd, maar we begonnen goed."