Barcelona versloeg Serbigo met 3-1 in het Camp Nou Stadion

Barcelona heeft hun laatste drie La Liga-wedstrijden op rij gewonnen en is slechts twee punten verwijderd van een tweede plaats dankzij een 3-1 overwinning op Celta Vigo dinsdagavond in Camp Nou.

De Franse aanvaller Ousmane Dembele die een FC Barcelona voetbalshirts droeg, maakte in de 30e minuut het openingsdoelpunt voor Memphis Depay na een geweldige run langs rechts voordat hij Aubameyang's tweede plaats opleverde met een bijna identieke assist.

Ousmane Dembele, gekleed in goedkope voetbalshirts, zoals hij tot 2022 vele malen heeft gedaan, speelde in de opbouw. Hij scheurde de linkerflank van Celta Vigo aan flarden en hielp de gastheren de achterkant van het net te vinden met hun eerste drie schoten op doel van de wedstrijd.

Het was echter niet lang 3-0, want Celta die een goedkope voetbalshirts droeg, ging recht naar de andere kant om hun achterstand ongeveer twee minuten later te verkleinen. Na serieus slordig spel van Ter Stegen en Araujo kon Galhardo de bal op de rand van het zes-yard-vak in Aspas spelen.

Toen werd het in de tweede helft heel snel eng: Ronald Araujo droeg een goedkope voetbalshirts en Gavi botste met hoofden in de lucht op het middenveld en Araujo ging een paar seconden later in zijn eentje ten onder, terwijl zijn teamgenoten wanhopig om medische hulp vroegen.

Barcelona was niet bijzonder indrukwekkend in de openingsfase en ging bijna achter na een rampzalig spel van Ronald Araujo. Barca heeft nu drie overwinningen op rij gewonnen, behalve de tweede plaats in LaLiga, hoewel hoofdcoach Xavi met gemengde gevoelens achterbleef als zijn kant waren niet op hun best.

Zelfs met het resultaat is manager Xavi verre van tevreden met hoe zijn team presteerde. "Eerlijk gezegd was het geen goede wedstrijd, we speelden niet goed. Na de rode kaart speelden we goed, we hadden passie, maar 11 tegen 11 leden we", vertelde hij aan de media.