Real Madrid scoort Vinicius hattrick

Het was dominantie van start tot finish, want Real Madrid won met 6-0 in een klassieke uitbarsting van Santiago Bernabeu, wat een nog grotere score zou zijn geweest als de heldhaftigheid van de keeper van Levante er niet was geweest.

Het begon een nachtmerrie-avond voor Levante's, waar ironisch genoeg keeper Cardenas de beste speler was voor de bezoekers en een reeks mooie reddingen verhinderde dat de score veel groter zou worden terwijl de mannen uit Valencia zich voorbereiden op het leven in Segunda, terwijl Madrid droomt van het behalen van een 14e Europa Cup aan het einde van de maand.

Benzema, gekleed in een Real Madrid voetbalshirts, maakte een kopbal in de eerste helft van de pass van Vinicius om de 323 doelpunten van Raul te evenaren, waarbij alleen Cristiano Ronaldo (450) meer scoorde voor de club.

De Fransman zette zijn verbazingwekkende doelpunt een wedstrijdrecord dit seizoen voort - hij heeft nu 43 in 43 wedstrijden, maar misschien nog belangrijker, hij is nu slechts één doelpunt van de club's tweede topscorer aller tijden achter Cristiano Ronaldo.

Na een handvol kansen voor Real goedkope voetbalshirts had Rodrygo een half uur later de bal achter in het net, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Benzema's kopbal van een Vinicius die een goedkope voetbalshirts cross droeg, zorgde drie minuten later voor 2-0 toen de geschokte Levante, die een nederlaag moest voorkomen om enige kans te maken om overeind te blijven in de laatste twee wedstrijden van het seizoen, moeite had om in de wedstrijd te blijven .

Rodrygo en Vinicius met een goedkope voetbalshirts maakten er bij rust 4-0 van, beiden scoorden ze na goed werk van Luka Modric, die de eerste Real-speler werd sinds James Rodriguez in 2015 die drie assists leverde in een La Liga-wedstrijd.

Over de degradatie van zijn tegenstanders zei Ancelotti: "Het is een trieste dag voor Levante, ik wil een bericht van steun sturen, laten we hopen dat ze snel terugkomen. Wat het spel betreft, we speelden goed, we zijn gefocust en we zijn op de goede weg voor de finale.