Manchester City verslaat Aston Villa met drie doelpunten in vijf minuten en wint Premier League

Een opmerkelijke ommekeer in de tweede helft, waarbij City drie doelpunten maakte in vijf minuten in de tweede helft, leverde een verbluffende overwinning in de Premier League 2021/22 op. Manchester City won voor de vierde keer in vijf jaar de Premier League-titel

Drie doelpunten in vijf minuten laat in de wedstrijd zetten de wedstrijd - en de titelrace - op zijn kop toen invaller Ilkay Gundogan met een goedkope voetbalshirts er twee scoorde, aan weerszijden van Rodri's aanval.

Gezangen klonken rond Anfield toen de kopbal van Matty Cash gebruik maakte van Fernandinho om Aston Villa in de 37e minuut op een 1-0 voorsprong te zetten en op het punt kreeg Liverpool een kans.

Ilkay Gundogan met Manchester City voetbalshirts aan als invaller voor Bernardo Silva, gaf City hoop met een kopbal op de verre paal in de 76e minuut, en het Etihad Stadium was een muur van lawaai toen Rodri een lage finish voorbij Villa-keeper Robin Olsen reed in twee minuten later.

Maar City goedkope voetbalshirts weet nooit wanneer ze verslagen worden - tenminste in de binnenlandse competitie - en Gundogan hield een helder hoofd om ze over de streep te zien.

En drie minuten later sloot Gundogan in een goedkope voetbalshirts  een verbluffende terugslag af om naar de verre paal te schieten en het dak van de Etihad te tillen om een ​​vierde Premier League-titel in vijf jaar te bezegelen.

Hun titeltriomf ontzegt Liverpool een ongekende verviervoudiging. Liverpool heeft de Carabao Cup en de FA Cup al gewonnen en staat zaterdag in Parijs in de Champions League-finale tegenover Real Madrid.

"Op het moment dat we een doelpunt vonden, veranderde alles", zei Guardiola. "We spelen in niet normale omstandigheden, maar je moet ermee omgaan." Gundogan is de beste insider die we hebben. We kwamen langs de zijkanten en we hadden een speler nodig met gevoel voor tempo in het strafschopgebied en hij is de beste.