Real Madrid scoorde een doelpunt in 12 minuten tegen Osasuna

Karim Benzema kreeg twee penalty's van doelman Sergio Herrera toen Real Madrid woensdag met 3-1 won bij Osasuna om weer een stap richting de titel in de LaLiga te zetten. Goals van David Alaba, Marco Asensio en Lucas Vázquez bleken voldoende te zijn, zelfs toen Karim Benzema twee penalty's zag gered door Sergio Herrera.

David Alaba, gekleed in een goedkope voetbalshirts, opende de score voor Los Blancos in de 12e minuut, maar de Kroaat Ante Budimir maakte een minuut later gelijk voordat Marco Asensio er op slag van rust de 2-1 van maakte, waarbij Lucas Vazquez de zaken op tijd afrondde toegevoegd aan ( 96').

David Alaba met goedkope voetbalshirts scoorde het openingsdoelpunt en leverde een aantal belangrijke bijdragen aan de aanval, waarbij hij het veld opduwde met een gelijkspel van 1-1, en zelfs een nieuwe goede stop van Osasuna-doelman Sergio Herrera dwong.

Alaba droeg een Real Madrid voetbalshirts en ging uit tijdens de rust met een duidelijke dijblessure, slecht nieuws voor Madrid voor de Champions League-halve finale van volgende week met Manchester City, en werd vervangen door Dani Carvajal.

De tweede helft begon met een knaller toen Real Madrid de kans kreeg om via de penaltystip de voorsprong uit te breiden na een handsbal, maar Karim Benzema in goedkope voetbalshirts kon de keeper niet verslaan. Twee opeenvolgende gemiste penalty's zijn duidelijk een slecht record voor Benzema. Vier van Karim Benzema's 7 penaltymissers werden geregistreerd met Real Madrid. De mislukking voegt toe aan de lijst van Benzema's slechte staat van dienst bij het uitvoeren van penalty's.

De wedstrijden vlogen nu snel binnen en aan het zakelijke einde van het seizoen moest Real Madrid zoveel mogelijk punten verzamelen om zichzelf goed voor te blijven in de titelrace in La Liga. De overwinning voor Real Madrid geeft de mannen van Ancelotti nu een week om zich voor te bereiden op de wedstrijd van Manchester City in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League.