Liverpool scoorde 2 goals in 2 minuten tegen Villarreal

Een mislukte poging van Jordan Henderson en een aanval van Sadio Mané hielpen Liverpool woensdag aan een dominante 2-0 overwinning op Villarreal in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League op Anfield.

Liverpool werd op afstand gehouden ondanks het creëren van alle kansen en had een beetje fortuin nodig om de impasse te doorbreken in de 53e minuut toen Pervis Estupinan een voorzet van Jordan Henderson voorbij Villarreal-doelman Geronimo Rulli werd afgebogen.

Twee minuten later werd de voorsprong verdubbeld toen Mohamed Salah in Sadio Mane speelde in een Liverpool voetbalshirts die van dichtbij naar huis prikte. Dit doelpunt was zijn 14e doelpunt in de knock-outfase van de UEFA Champions League, waarmee hij samen met Didier Drogba de meeste doelpunten van een Afrikaan maakte.

Het Villarreal- goedkope voetbalshirts mag nooit worden meegeteld nadat de Europese giganten Juventus en Bayern München in de vorige knock-outrondes met sterke prestaties in de tweede etappe uit de competitie waren uitgeschakeld

Het is eerlijk om te zeggen dat het doelpunt de bezoekers op een zodanige manier deed schudden dat ze niet waren gerammeld tegen Juve of Bayern goedkope voetbalshirts. De eerste helft was fascinerend, omdat Villarreal het redelijk goed deed, maar Liverpool voelde altijd een moment van kwaliteit weg.

"Ik moet toegeven dat het veel erger had kunnen zijn", zei Villarreal-manager Unai Emery met goedkope voetbalshirts. "We hebben geprobeerd aan te vallen, te passen, te bouwen, maar ze lieten ons niets doen en onze laatste redmiddel was om weerstaan ​​defensief om te overleven voor de tweede wedstrijd.

Villarreal krijgt nog een kans om zichzelf te bewijzen wanneer ze op dinsdag 3 mei om 15.00 uur het opnemen tegen Liverpool voor hun tweede etappe van de halve finales. ET.

"Villarreal, ik kan niet meer respecteren dan ik doe", zei Jurgen Klopp, terwijl hij de organisatie van Emery's kant prees, hoe ze het Liverpool zo lastig hadden gemaakt om de openingen te vinden.