Gabriel Jesus scoort vier doelpunten tegen Watford

Met nog een maand van het seizoen te gaan, weet City dat ze kampioen zullen worden als ze al hun resterende competitiewedstrijden winnen en ze zullen hopen op meer middagen zoals deze, waar hun overwinning nooit twijfelachtig was. Manchester City breidde hun voorsprong aan de top van de Premier League uit met een ruime overwinning op Watford in het Etihad Stadium.

Als de strijd tussen twee opperste partijen het hoofdverhaal van de titelrace is, bevatte het subplot van deze game een eerste Premier League-hattrick van Gabriel Jesus - hij voegde een vierde toe - die mogelijk in het afsluitende seizoen vertrekt.

In de afgelopen 24 uur hebben verschillende bronnen de interesse van Arsenal benadrukt om Gabriel Jesus in de zomer in een goedkope voetbalshirts van Manchester City te contracteren, met de verwachte komst van Erling Haaland van Borussia Dortmund in het Etihad Stadium.

Toen hij na de wedstrijd over de spits sprak, zei Guardiola in een goedkope voetbalshirts: "Ik wil je iets vertellen, Gabriel is onze speler. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar hij is een speler van Manchester City.

Jesus met Manchester City voetbalshirts scoorde zijn eerste van de dag na vier minuten toen hij zich op het einde van het kruis van Oleksandr Zinchenko bevond. Tegen de tijd dat 53 minuten op de klok stonden, had hij er vier gescoord en een assist gegeven en City stond op 5-1 op cruisecontrol.

In alle competities scoorde Jesus met goedkope voetbalshirts 93 doelpunten in 230 wedstrijden voor City en gaf hij 41 assists. Jesus heeft al zeven grote trofeeën gewonnen met City, die in de strijd is om zowel de Champions League als de Premier League dit seizoen te claimen.

The Reds zullen moeten blijven hopen dat een van de vijf overgebleven tegenstanders van City ze kan uitschakelen, hoewel het bewijs van zaterdag suggereerde dat dit een hele opgave zou kunnen zijn, gezien de pure dominantie van de overwinning op Watford.