Bayern München verloor een wedstrijd met vijf of meer doelpunten sinds 1978

Borussia Mönchengladbach sloeg in de eerste 21 minuten sensationeel drie keer toe om de Duitse kampioen Bayern München met 5-0 te vernietigen en ze uit de tweede ronde van de Duitse beker te dumpen.

Gladbach vernietigde ze, ondanks dat de Beieren al hun sterren in het voetbalshirts op het veld hadden. Bayern München leed hun ergste DFB-Pokal-nederlaag ooit.

Gladbach leidde na twee minuten met 1-0 en in de 21e minuut met 3-0. Embolo scoorde, Borussia Mönchengladbach 4-0 Bayern München in 51e minuut. Embolo maakte er in de 57e minuut 5-0 van. De spelers in Bayern München shirts van Bayern scoorden in de daaropvolgende wedstrijden geen doelpunt. Eindelijk verliest Bayern München met 5-0, crash uit de DFB Pokal.

Het was de eerste keer dat Bayern München een wedstrijd met vijf of meer doelpunten verloor sinds 9 december 1978 tegen Fortuna Düsseldorf (7-1) in de Bundesliga. Het is ook het tweede jaar op rij dat Bayern in dezelfde fase wordt uitgeschakeld.

"We waren er gewoon niet. We droegen een voetbalshirts en wonnen geen enkele tackle of uitdaging in de hele eerste helft. Bayern-sportdirecteur en oud-speler Hasan Salihamidzic vertelde ARD.

De verdediging was slecht vanavond, Dino Toppmöller in zijn Bayern München shirts onderbrak op een bepaald moment in de wedstrijd bijna zijn hele achterlijn. Nagelsmann was thuis in zelfisolatie en had positief getest op Covid-19. Het kan beter zijn voor de reputatie van Nagelsmann als hij er vanavond niet is, los van deze beroofde vertoning.

Salihamidzic ontkende dat de afwezigheid van hoofdtrainer Julian Nagelsmann veel met het resultaat te maken had. Bayern's nederlaag tegen Gladbach markeerde het tweede opeenvolgende seizoen dat ze waren uitgeschakeld in de DFB-Pokal in de ronde van 32.